مقالات

نکاتی که قبل از خرید پروفیل باید بدانید

خرید پروفیل نیز همانند سایر محصولات فولادی به دلیل اهمیت استفاده در صنایع مختلف، نیاز به دقت و تجربه کافی دارد. نخستین قدم در خصوص خرید این محصول اطلاع از مشخصات فنی آن می باشد بنابراین لازم است ابتدا از ضخامت، ابعاد و جنس قوطی پروفیل موردنظر خود اطلاعات لازم را کسب نمایید. دانش دقیق از مشخصات محصول موردنظر می تواند سبب صرفه جویی در هزینه و زمان شما گردد. در قدم دوم لازم است در مورد برندهای تولیدی پروفیل تحقیق نمایید. به دلیل زیاد بودن تولیدکنندگان پروفیل در کشور گاهی انتخاب در میان برندهای مختلف برای خریداران دشوار می گردد. همچنین در تناژهای کم لازم است خرید خود را از بنگاه های واسطه انجام دهید. مساله مهم دیگر تفاوت قیمت پروفیل در برندها و سایزهای گوناگون است که سبب سردرگمی مشتریان می گردد. از این رو تصمیم گرفتیم تا در این مقاله راهنمای جامعی در خصوص صفر تا صد خرید پروفیل در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

بیشتر بخوانید :  پروفیل چیست؟ معرفی کاربرد و انواع پروفیل فلزی ساختمانی

نکاتی که پیش از خرید پروفیل باید بدانید

چهار قدم اساسی لازم است تا خریداران بتوانند بهترین محصول را مناسب نیاز خود انتخاب نمایند. نخستین مرحله توجه به مشخصات فنی پروفیل می باشد. مرحله دوم بررسی قیمت پروفیل در برندهای مختلف و انتخاب بهترین و مناسب ترین قیمت با توجه به هزینه افراد می باشد. در قدم بعدی لازم است به بررسی کارخانجات مختلف پرداخته شود و نزدیک ترین کیفیت موردنیاز انتخاب گردد. در قدم نهایی انتخاب مرجعی مناسب برای خرید پروفیل توصیه می گردد. در ادامه تمامی مراحل راهنمای خرید پروفیل برای خرید راحت در اختیار شما قرار داده خواهد شد.

1 – بررسی مشخصات فنی پروفیل

همان طور که گفته شد در نخستین قدم قبل از خرید پروفیل بایستی به چهار عامل ابعاد، ضخامت، وزن و کیفیت پروفیل توجه ویژه ای داشته باشید. اطلاع دقیق از مشخصات فنی محصول می تواند به شما در خریدی دقیق تر کمک نماید. در ادامه شما را با مهمترین مشخصات فنی پروفیل آشنا خواهیم کرد.

ضخامت پروفیل: پروفیل های فولادی را از لحاظ ضخامت می توان به دو دسته بالای دو میلی متر و کم تر از 2 میلی متر تقسیم بندی نمود. هرچه ضخامت ورق مورداستفاده برای تولید پروفیل کمتر باشد قیمت محصول بالاتر می رود. برای مثال قیمت پروفیل مبلی تولیدی با ورق های ضخامت پایین نسبت به پروفیل های ساختمانی بیشتر است بنابراین ضخامت پروفیل یکی از عوامل موثر بر قیمت نهایی می باشد.

وزن پروفیل: به دلیل تفاوت ضخامت ورق های مورداستفاده برای تولید پروفیل ممکن است وزن پروفیل ها متفاوت باشد. این تفاوت وزن در تناژهای بالاتر محسوس تر می باشد. بنابراین ممکن است در ابعاد یکسان، به دلیل تفاوت ضخامت ورق، پروفیل ها وزن متفاوتی داشته باشند.

ابعاد پروفیل: تنها تعداد کمی از تولیدکنندگان پروفیل را در ابعاد استاندارد تولید می نمایند و بسته به کاربرد، چنانچه حساسیتی در کاربرد موردنظر از لحاظ ابعاد وجود نداشته باشد می توان پروفیل را از کارخانه هایی با دقت ابعادی پایین تر و قیمت مناسب تر خریداری نمود.

کیفیت پروفیل: کیفیت پروفیل موردنظر به برند تولیدی و دقت ابعادی آن بستگی دارد. هرچه ورق اولیه مورداستفاده در ساخت پروفیل بهتر باشد کیفیت نهایی محصول نیز بهبود می یابد. بنابراین چنانچه کیفیت برای شما اهمیت زیادی دارد می توانید این محصول را از کارخانجاتی که از ورق فولاد مبارکه به عنوان ماده اولیه استفاده می نمایند تهیه کنید.

جنس پروفیل: به غیر از پروفیل فولادی، جنس های مختلفی از این محصول اعم از گالوانیزه، پی وی سی، استیل و آلومینیوم در بازار موجود است. بهتر است با توجه به نیاز خود و اطلاع از کاربرد هریک از این محصولات بهترین گزینه را انتخاب نمایید. برای مثال پروفیل آلومینیوم یکی از پرکاربردترین محصولات، از جنس آلومینیوم است که در دو نوع ساختمانی و صنعتی به ‌عنوان درب و پنجره و یا قطعات صنعتی استفاده می‌ شود. مهم ترین تفاوت آن با نوع آهنی در میزان ذخیره‌ سازی انرژی آن ‌ها است. میزان ذخیره سازی انرژی و صرفه جویی در مصرف، فاکتور کلیدی برای تمایز این دو مورد است و می توان از محصولات آلومینیومی در عوض محصولات آهنی استفاده کرد.

2 – بررسی قیمت پروفیل و عوامل موثر بر آن

پس از مطمئن شدن در مورد چهار عامل بالا، در دومین قدم پیش از خرید پروفیل لازم است به بررسی قیمت این محصول در برندهای مختلف بپردازید. همچنین عوامل متعددی بر قیمت نهایی این محصول موثر بوده و سبب نوسانات قیمت در بازه های زمانی مختلف می گردد. شناخت این عوامل به خریداران کمک می کند تا بتوانند بهترین زمان خرید را انتخاب نمایند.

  •  قیمت ورق:

همان طور که قبلا ذکر شد ورق های تولیدی کارخانه فولاد مبارکه دارای کیفیت بالایی بوده و پروفیل های تولیدی از این ورق ها نیز کیفیت بالایی دارند و برای تولید با دقت ابعادی بالا مورد استفاده قرار می گیرند. در گذشته علاوه بر سه تامین کننده اصلی ورق فولادی در کشور، ورق های وارداتی نیز در کارخانجات تولید پروفیل استفاده می شدند ولی امروزه بازار داخلی با کمبود ورق مواجه می باشد و همین امر بر قیمت پروفیل های فولادی تاثیر بسزایی داشته است. ورق های تولیدی فولاد مبارکه توسط بورس کالا به فروش می رسد بنابراین کارخانجات به سختی می توانند این ورق ها را تهیه نمایند. از این رو به دلیل مشکلات تهیه مواد اولیه برای تولید پروفیل، کارخانجات تولیدکننده مجبور به نوسان قیمت محصولات خود می شوند.

  •  عرضه و تقاضا در بورس کالا:

یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت ورق های فولادی و پروفیل، میزان عرضه و تقاضای ورق در بورس کالا می باشد. بنابراین یکی از نکاتی که بهتر است در نظر بگیرید وضعیت بورس کالا در زمان خرید می باشد.

  • نرخ ارز:

همان طور که می دانید قیمت دلار تاثیر بسزایی بر نرخ نهایی مقاطع فولادی داشته و پروفیل های فولادی نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند به طوری که با افزایشی شدن نرخ دلار قیمت ورق بالا رفته و بالتبع قیمت پروفیل نیز افزایش می یابد.

  •  فاصله کارخانه تولید ورق از کارخانه پروفیل:

مسافت کارخانه تولید ماده اولیه از کارخانه پروفیل یکی از عوامل موثر بر قیمت نهایی این محصول می باشد که بر روی هزینه کرایه تاثیر داشته و در نهایت بر قیمت پروفیل نیز تاثیرگذار می باشد. نکته مهمی که پیش از خرید پروفیل باید در نظر داشته باشید این است که بهتر است این محصول را از کارخانه ای نزدیک محل ساخت و ساز خریداری نمایید تا در هزینه کرایه صرفه جویی کنید.

  •  هزینه تولید:

پروفیل نیز همچون سایر محصولات دارای هزینه های جانبی تولید اعم از هزینه گاز و برق می باشد. از این رو محاسبه موارد ذکر شده نیز بر قیمت نهایی پروفیل تاثیرگذار است. طی سال های اخیر شاهد افزایش روزافزون قیمت مقاطع فولادی بوده ایم که دلیل این امر مجموعه عوامل ذکر شده در بالا می باشد. بنابراین بهتر است قبل از خرید این محصول اطلاعات جامعی در خصوص عوامل موثر بر قیمت آن داشته باشید و بهترین زمان خرید پروفیل را انتخاب نمایید.

3 – بررسی کارخانجات تولید پروفیل

امروزه کارخانجات متعددی در کشور به تولید قوطی و پروفیل های فولادی مشغول می باشند و همین امر تصمیم گیری در خصوص خرید را کمی دشوار می نماید. از جمله کارخانجات تولیدکننده انواع پروفیل های فولادی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • کارخانه لوله و پروفیل مبتکران صبا
  • کارخانه تهران شرق
  • کارخانه جهان پروفیل
  • کارخانه پروفیل یاران
  • کارخانه صدرا
  • به فلز سپاهان
  • کارخانه آپادانا
  • آریا پروفیل

کارخانه های ذکر شده برای تولید پروفیل از ورق های فولاد مبارکه استفاده می نمایند و در نتیجه محصول تولیدی آن ها دارای کیفیت بالایی نیز می باشد. سایر کارخانجات برای تولید پروفیل از ورق های دیگر کارخانجات استفاده کرده و از کیفیت پایین تری نسبت به این تولیدکنندگان برخوردار می باشند. لازم به ذکر است که پروفیل های تولیدی از ورق نورد و لوله اهواز یا کارخانه گیلان دارای وزن متفاوتی بوده و دقت ابعادی پایینی دارند و از قیمت پایین تری نیز برخوردار می باشند از این رو لازم است در هنگام خرید به این تفاوت ها دقت نمایید. چنانچه پروژه شما حساس بوده و نیاز به دقت ابعادی بالایی دارد توصیه می شود از پروفیل هایی باکیفیت که ابعاد آن ها دقیقا مطابق با جدول اشتال پروفیل می باشد، استفاده نمایید. پروفیل هایی با کیفیت پایین بهتر است در پروژه هایی که نیاز به دقت ابعادی کمتری دارند مورداستفاده قرار گیرد.

 

 

نوشته های مرتبط