لوله صنعتی نام دستهای از لولههای فلزی است که جهت انتقال انواع گازها، مایعات یا جامدات، بسته به نیاز صنایع مختلف به کار میرود. قیمت انواع لوله صنعتی با توجه به جنس، ضخامت و کاربرد آن تعیین میشود. این لولهها در ضخامتهای مختلف و با شکل سطح مقطعهای گوناگونی با توجه به نوع کاربرد ساخته میشوند. گستردگی کاربردهای لوله صنعتی باعث شده تا این محصول با ویژگیهای ابعادی و ضخامتهای متنوعی تولید شود.
امروزه اندازه لوله با دو مفهوم زیر تعریف میشود:
ابعاد حفره داخل لوله (قطر اسمی)
ضخامت لوله
انواع لوله تولیدی توسط شرکت مبتکران
1-لوله 5 (داربستی)
2-لوله 4اینچ
لولههای درزدار
ساخت لولههای درزدار با استفاده از شکلدهی و جوشکاری ورقهای فلزی انجام میشود. با توجه به نوع فرآیند جوشکاری مورد استفاده در فرآیند ساخت، میتوان روشهای تولید لوله درزدار را به دو صورت با استفاده از فلز پرکننده و بدون استفاده از فلز پرکننده تقسیمبندی کرد. اما فرآیند شکلدهی ورق فلزی نیز میتواند به روشهای مختلفی انجام شود. بر این اساس انواع روش تولید لوله درزدار به صورت زیر است:
فرمدهی در استندهای غلتکی گرد
فرمدهی سهغلتکی
فرمدهی U&O
فرمدهی JCO
فرمدهی اسپیرال: ابتداییترین و در عین حال متداولترین روش تولید لوله در جهان، فرمدهی اسپیرال است که خود میتواند به دو صورت یکمرحلهای و دومرحلهای انجام شود. خط جوش در این روش به صورت مارپیچ است.
لوله داربستی چیست ؟
داربست های ساختمانی سازه هایی فلزی می باشند که برای دسترسی به نقاط دشوار ساختمان در هنگام ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. داربست ها از لوله هایی 6-3 متری از جنس فلز تشکیل می شوند. این لوله ها که به نام لوله داربستی شناخته می شوند در دو نوع سبک و سنگین و برای شرایط وزنی متفاوت فراهم گردیده اند. سایز استاندارد این محصول دارای قطر خارجی 48.3 میلی متر و ضخامت دیواره 3.2 میلی متر و طول 6 متر است.