گزارشها حاکی از تداوم و استمرار ریزش قیمت روز آهن آلات در اغلب مبادی فروش بود. با وجود کاهش چشمگیر نرخ اکثر محصولات فولادی، برخی از شرکتها در برابر کاهش مقاومت کرده و بدون تغییر اعلام قیمت کردند.
بیشتر بخوانید :نوسانات بازار ارز چه تاثیری بر قیمت فولاد می گذارد ؟
گزارشها حاکی از تداوم و استمرار ریزش قیمت روز آهن آلات در اغلب مبادی فروش بود. با وجود کاهش چشمگیر نرخ اکثر محصولات فولادی، برخی از شرکتها در برابر کاهش مقاومت کرده و بدون تغییر اعلام قیمت کردند.
چالش رکود جهانی بازار فولاد
عرضه شمش بورس با قیمتی پایین در روز گذشته با استقبال بالای نوردکاران مواجه شد، از طرفی دیگر کاهش چشمگیر تقاضا به افت تولید فولاد در بازارهای جهانی منجر شده است. باتوجه به کاهش قیمت سنگ آهن و گندله در روزهای گذشته، احتمال افت نرخ پایه این محصولات وجود داشت، که موجب افزایش تقاضای این محصولات در مقایسه با عرضه آنها شد، طوری که حدود ۲۸۶ هزار تن برای این محصولات تقاضا ثبت شد.
با اینکه بازار داخی آهن دچار رکود است، نوردکاران عرضه فولاد را کاهش دادهاند که این امر موجب بهمریختگی میزان عرضه و تقاضای شمش فولاد شده است. یکی از دلایل کاهش تولید را میتوان قطعی برق تولیدکنندگان دانست که به کاهش عرضه منجر شده است؛ اما درحال حاضر با پایان خاموشیها میزان تولیدات نیز افزایشی شده است، به طوری که با افزایش ۵ درصدی عرضه شمش در مقایسه با هفته گذشته و رسیدن این محصول به ۱۲۱ هزار تنی مواجه بودیم.
اما در مقایسه با هفته گذشته، تقاضای بورس کالای روز گذشته چندان چشمگیر نبود زیرا رکود جهانی به رغم بالابودن تقاضا در بازار داخل، در بازار داخلی نیز تأثیر گذاشته است. آغاز محدودیت مصرف برق و انتشار اخبار مربوط به آن در ابتدا به شکلگیری فضایی بر خلاف فضای بازار جهانی منجر شد، اما انتظار رفع محدودیت مصرف برق در مرداد و شهریور ماه، کاهش تقاضا را در پی داشته است.
از طرفی دیگر انتظار میرفت مطابق سالهای گذشته در فصل گرما با افزایش ساختوسازها، میزان تقاضای فولاد و آهن نیز افزایش بیابد، اما طبق آمار در سالجاری شاهد افت محسوس ساخت مسکن هستیم. برخی کارشناسان عقیده دارند با وجود پایان خاموشیها نمیتوان چشمانداز روشنی برای تقاضای فولاد متصور شد و اگر بازار جهانی به همین منوال پیش برود با رکود بالایی مواجه خواهیم شد که نوردکاران را دچار چالش خواهد کرد.
گفتنی است براساس اطلاعیه بورس کالا که هفته پیش منتشر شد، قیمت پایه مقاطع طویل باید تابعی از نرخ پایه شمش فولادی باشد و از همین هفته نیز اجرایی شود، همچنین در عرضه فردا نرخ پایه میلگرد ۱۴ هزار و نرخ تیراهن هم ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده است. کاهش تقاضای جهانی به افت نرخ شمش صادراتی ایران شده است که رقمی معادل ۴ درصد است که موجب افت نرخ این محصول به کانال ۴۸۰ دلاری است. شایان ذکر است نرخ شمش عرضه شده در بورس کالا از شمش صادراتی بالاتر است ولی با دلیل کاهش روزافزون قیمتهای جهانی، نرخ تولید داخل از محصولات صادراتی نیز بالاتر است.
منبع : ahanprice.com